Inici > Noticies
Noticies
Projecte de suport a la producció agroalimentària de proximitat i qualitat de la Segarra


PRODUCTES SEGARRA LOGOProductes de la Segarra
és un projecte que té com a principal objectiu posar en valor els productes agroalimentàris que es produeixen i/o comercialitzen a la nostra comarca.

També volem posar a l’abast de la població i de les persones visitants l’oferta de productes segarrencs i el lloc o punts de venta on es poden trobar.

El Consell Comarcal de la Segarra, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida (Patronat de Promoció Econòmica) i del Departament d’Empresa i Ocupació (Servei d’Ocupació de Catalunya), va començar aquest projecte l’any 2011.

Dins aquest projecte, les accions executades fins el moment han estat:

- Cens de les empreses de producció agroalimentària (petita i mitjana empresa)

- Diagnosi del sector i estudi participatiu per a la creació d’una xarxa de suport a la producció i promoció de productes agroalimentaris de la Segarra.

- Organització d’una trobada de productors/res, format Workshop, per propiciar  espais de trobada i intercanvi i creació de sinèrgies entre el sector.

- Organització de Dissabtes a l’Era, cicle de visites a finques i obradors de la comarca. Oberts a tota la població.

 

- Organització de la jornada Els avantatges del consum de productes locals i de temporada i dels productes ecològics, per promoure el consum de proximitat.

- Organització de les jornades Cuina de la Segarra i producte local, dirigit al sector de la restauració per promoure l'ús de productes locals i ecològics a les cartes i menús.

- Col·laboració amb diferents administracions i entitats locals per fer presents els productes locals i de qualitat, en diferents actes i certàmens.

- Elaboració de nous materials de difusió: pàgina web i materials impresos.

- Participació en diverses fires (2013) per promocionar els Productes de la Segarra (Fira de Sant Josep de Mollerussa, Fira Q de Balaguer i Fira de Sant Miquel a Lleida)

- Registre de la marca "Productes de la Segarra" (Oficina de Marques i Patents). Les petites empreses agroalimentàries de la comarca poden sol·licitar autorització d'ús del distintiu per identificar i posar en valor els seus productes. Més informació.

 

 


joomla templateinternet security reviews